Ontdek enkele recepten en ander nieuws

Geitenmelk en geitenkaas lenen zich perfect voor tal van gerechten. Op deze pagina delen Tom en Kristel van ’T Klepperke in Hoevenen dan ook graag enkele recepten met u, allemaal op basis van de producten uit het assortiment. Toppers die u zeker eens moet proberen! Verder ontdekt u hieronder ook ander nieuws over de geitenboerderij. Hebt u een vraag over de recepten? Neem gerust eens contact op. ’T Klepperke staat u graag te woord!

 

Geitenkarbonaadjes met een stoof van tomaat, paprika, spinazie en boontjes.

 

voor 4 personen:

- geitenvlees:

* 8 geitenkarbonaadjes van een jong bokje ( 30 minuten op voorhand uit de koelkast halen)

* 2 el olijfolie

* klontje boter

* 2 takjes tijm

* 250gr spinazie, gewassen

 

- stoof

* 2 el olijfolie

* 2 uien, in dunne ringen

* 2 teentjes knoflook

* 1 tl komijnpoeder

* 1 tl paprikapoeder

* 2 rode paprika's ontveld en ontpit, geroosterd

* 200gr tomaten in blokjes vers of uit blik

* verse groene snijboontjes

* 1 el grof gehakte bladpeterselie

* versgemalen zwarte peper en zeezout

 

bereiding:

verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak daarin de ui en knoflook met een snuf zout in 8 - 10 minuten zacht. Voeg het komijn- en korianderpoeder toe en bak ze 1 minuut mee. Doe dan de paprika, tomaat en de gekookte boontjes erbij. Laat alles 15 minuten sudderen en breng ze indien nodig op smaak met zout en peper. Zet de pan apart.

Bestrooi de karbonaadjes royaal met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekepan op halfhoog vuur. Bak de karbonaadjes 3 minuten aan elke kant, tot ze bruin en medium rare zijn.

Doe de boter en tijm in de pan en lepel de boter over de karbonaadjes. Laat ze dan 5 minuten rusten op je aanrecht.

Verhit intussen de resterende olie in een grote pan en laat daarin de spinazie slinken met zout en peper naar smaak.

Warm de stoof van groenten op en roer de laatste eetlepel olijfolie erdoor en op het laatst de peterselie. Verdeel de spinazie over je bord, leg de karbonaadjes erop en schep er het tsoof van groenten rond.

Smakelijk

 

Onze eerste klepperkesavond.

 

NIEUW!

 Lamsgehakt. Heerlijk om zelf hamburgers te maken of in een tajine te gebruiken...

 

Milkshake van geitenmelkijs.

4 bananen - 5dl vanille hoeveijs - 5dl geitenmelk - suiker

Meng de geitenmelk in een maatbeker samen met het hoeveijs. Snij de overrijpe bananen in stukjes en voeg deze toe aan de melk. Mix alles met een staafmixer en voeg op het einde nog suiker toe naar eigen smaak.

Smakelijk...

 

 

Wij zijn gesloten van 15 augustus tot en met 28 augustus...

 

 

 

 

 
Geen nieuws op dit moment ...
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Alles weigeren
Instellingen aanpassen
Sta alles toe
Cookie-instelling bewerken